Jeg elsker tærte, og i særdeleshed galette! Sommeren har i år været noget våd og trist, og det har resulteret i mange grønne tomater i de danske drivhuse. De er altså mindst lige så lækre, som de røde af slagsen, og især i denne kombination.
Du får her min opskrift på: “Galette med grønne tomater, gedeost og dild” til 2 personer.
Tærtedej:
1 stk færdig tærtedej fra fx Netto, eller lav den selv:
125 gr hvedemel
50 gr grahamsmel
100 gr koldt smør
2 spsk vand
1 æggeblomme til pensling
Fyld:
2 grønne bøffeltomater
150 gr gedeost i skiver
150 gr flødeost naturel
frisk dild
salt/peber
How to:
Tærtedej: Smuldr det kolde smør i melet, saml dejen med vandet og ælt endelig ikke for meget. Rul din tærtedej ud i en cirkel på et stykke bagepapir.
Smør nu din flødeost på midten og lad 2 cm være langs kanten. Læg dine skiver af tomat og gedeost ovenpå. Vend kanterne op over tomater/ost og pensl kanterne med æggeblomme. Drys kanterne med hvid sesam og giv det hele en god omgang friskkværnet peber og flagesalt.
Bag nu din tomat galette til den er gylden og fast: Den skal have cirka 25 minutter ved 175 grader varmluft.
Anret: Servér lige fra ovnen med masser af frisk dild.
Velbekomme!