Jeg elsker galetten. Jeg har en ganske unik, “sweet” version i min nyeste E-bog, som jeg har udviklet helt fra bunden, men galetten som “savoury” version til dit tapasbord, aftensmad eller snack er super nemt og hurtigt, hvis du ikke er til den helt store bagedyst.
Til 1 galette/tærtebund:
100 gr koldt smør
200 gr hvedemel
2 spsk vand
1 tsk salt
How to:
Skær smør i mindre stykker og saml det med hvedemelet. Tilsæt vand og salt og ælt til samlet konsistens. Rul nu tærtedejen ud i en cirkel på cirka 25 cm i diameter – læg den på et stykke bagepapir.
Fyld:
200 gr ricotta
100 gr friskrevet parmesan
200 gr skiveskåret brie
100 gr padrons
60 gr serrano
olivenolie
salt/peber
frisk rosmarin
How to:
Smør ricotta jævnt ud fra midten men undlad 3 cm til kanten, der skal foldes over fyldet til sidst. Riv så parmesan ud over din ricotta, og læg de fine, tynde skiver brie oven på i en cirkel og til sidst halverede padrons. Fold nu kanten op over fyldet, eller sno kanten hele vejen rundt, pensl kanten med mælk eller et pisket æg, kværn godt med salt og peber – og smid et skvæt olivenolie på toppen. Bag din galette ved 180 gr varmluft i 25 minutter.
Ved servering: Fordel den friske serrano i små rosetter rundt på galetten samt den friske rosmarin – og altid gerne et skvæt olivenolie mere!
Velbekomme!