Der er intet bedre end bagt græskar til efteråret. Der findes utallige af måder, som et græskar kan tilberedes, og jeg har faktisk flere opskrifter hér.
Du får her opskriften på: “Stracciatella med bagt græskar, pinjekerner og chilismør”, til 2 personer.
1 hokkaido græskar, økologisk
1 spsk Wood Witch fra Mill&Mortar [kan udelades]
30 gr pinjekerner
Spiselige blomster [kan udelades]
Frisk timian
Salt/peber
Olivenolie
Stracciatella:
2 mozzarella kugler
1 dl fløde
salt og peber
Chilismør:
50 gr smør
1 tsk tørrede chiliflager
2 tsk paprika
How to:
Stracciatella: Skær osten i tern og kom den i en skål. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Lad det trække 1 time på køl. Du kan nemt lave det dagen før, så den kan trække endnu mere smag.
Græskar: Jeg køber økologisk græskar, da jeg ikke skræller det til denne opskrift. Rengør dit græskar, skær det over på midten og fjern kerner. Skær det så i både, vend det med olivenolie, krydderi og salt/peber. Sæt det i ovnen til det er mørt, cirka 25 minutter ved 180 grader varmluft.
Rist pinjekerner på en tør, varm pande ved middel varme til de er gyldne.
Chilismør: Lad smørret smelte og bruse op på panden, tilsæt så chiliflager og paprika og vend det 2 minutter. Nu er det klar.
Anret: Fordel straccitella på en stor tallerken og græskar stykkerne ovenpå. Fordel chilismør og top af med de ristede pinjekerner, spiselige blomster og den friske timian.
Nyd evt. med et godt stykke brød til.
Velbekomme!