Den hér ret er fantastisk, hvis du elsker græskar lige så højt, som jeg gør. Den er fuld af smag, teksturer – og hver mundfuld er et lille stykke mad-himmel.
Du får her min opskrift på: “Hokkaido pasta med mozzarella og valnød”, til 2 personer.
200 gr pasta [jeg brugte pappardelle]
2 stk mozzarella kugler
20 stk valnødder, hakket groft
frisk kørvel
forårsløg, fine slices
Græskar paste/base:
250 gr græskar, kogt
1 dl fløde [jeg brugte AMA’s madlavningsfløde 7%]
2 hvidløgsfed, knust
2 skalotteløg, finthakket
1 tsk karry
How to:
Kog pasta efter anvisning på pakken, og skræl/hak din græskar som du også koger, til den er mør.
I en minihakker blender du græskar med hvidløg, skalotteløg og karry.
Når pastaen er kogt færdig, gemmer du 0,5 dl af pastavandet sammen med pastaen i gryden. Vend så græskar blandingen i gryden og varm det hele godt op i 5 minutter.
Anret: Fordel i 2 dybe tallerkner og læg 1 mozzarella kugle på hvér portion. Top af med valnødder, forårsløg, friskkværnet peber og frisk kørvel.
Velbekomme!