Julen er hjerternes fest – og jeg satte mig for, at lave en juleburger, der bringer glæde helt ned i mavsen.

Du får her min opskrift på: “Juleburger med juleost med angus burgerbøf”, til 2 personer.

2 brioche burgerboller [jeg har brugt fra Jalm&B, da de mere voluminøse end andre brioche brands]

150 gr Thise juleost

2 angus burgerbøffer á 200 gr/stk

Mayonnaise

2 spsk smagsneutral olie

Lynsyltet salat:

90 gr rucola

90 gr rød spidskål, snittet

2 æbler, skåret i tern

Lynsyltet salat (relish):

90 gr rød spidskål, snittet

90 gr økologisk rucola [Rema1000 har en økologisk, klargjort udgave]

2 æbler, skåret i tern

20 valnødder, groft hakket

2 spsk frisk forårsløg, slicet i fine skiver

1 spsk flydende honning

2 spsk hvidvinseddike

4 spsk smagsneutral olie

salt/peber

How to:

Krydr burgerbøfferne med salt og peber. Vær OBS på at du, under stegning, mister op mod 30% af krydderierne – så sørg for at være generøs med salt og peber. Kom lidt olie på en pande, og steg din angus burgerbøf ved høj varme i 7 minutter på hver side.

Lynsyltet salat: Vend alle grøntsager med valnødder, honning, hvidvinseddike, olie, salt og peber. i en skål lige inden servering, da rucola ellers falder sammen.

Anret: Varm burgerbollerne. Smør under- og overbolle med mayonnaise. Fordel lynsyltet salat på underbollen, dernæst angus burgerbøf direkte fra panden – som du straks topper af med juleost.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *