Julen er hjerternes fest – og jeg satte mig for, at lave en juleburger, der bringer glæde helt ned i mavsen.
Du får her min opskrift på: “Juleburger med juleost med angus burgerbøf”, til 2 personer.
2 brioche burgerboller [jeg har brugt fra Jalm&B, da de mere voluminøse end andre brioche brands]
150 gr Thise juleost
2 angus burgerbøffer á 200 gr/stk
Mayonnaise
2 spsk smagsneutral olie
Lynsyltet salat:
90 gr rucola
90 gr rød spidskål, snittet
2 æbler, skåret i tern
Lynsyltet salat (relish):
90 gr rød spidskål, snittet
90 gr økologisk rucola [Rema1000 har en økologisk, klargjort udgave]
2 æbler, skåret i tern
20 valnødder, groft hakket
2 spsk frisk forårsløg, slicet i fine skiver
1 spsk flydende honning
2 spsk hvidvinseddike
4 spsk smagsneutral olie
salt/peber
How to:
Krydr burgerbøfferne med salt og peber. Vær OBS på at du, under stegning, mister op mod 30% af krydderierne – så sørg for at være generøs med salt og peber. Kom lidt olie på en pande, og steg din angus burgerbøf ved høj varme i 7 minutter på hver side.
Lynsyltet salat: Vend alle grøntsager med valnødder, honning, hvidvinseddike, olie, salt og peber. i en skål lige inden servering, da rucola ellers falder sammen.
Anret: Varm burgerbollerne. Smør under- og overbolle med mayonnaise. Fordel lynsyltet salat på underbollen, dernæst angus burgerbøf direkte fra panden – som du straks topper af med juleost.
Velbekomme!