De fleste af jer ved, at jeg har en stor kærlighed til det asiatiske køkken. Derfor skal I heller ikke snydes for en skøn, nem opskrift på Khao Pad [thai-stegte ris] – en thailandsk ret med masser af smag.
Du får her min opskrift på: “Khao Pad” til 2 personer.
2 dl jasminris [rå vægt]
300 gr svinekød/fars
2 tomater
1 dl forårsløg
100 gr spidskål
2 æg
2 fed hvidløg
1 løg
1 citron
½ agurk
smagsneutral olie
Stir fry sauce:
2 spsk ketchup
2 spsk fishsauce
1 dl sojasauce
2 tsk brun farin
1 tsk hvid peber
How to:
Kog jasminris efter anvisning på pakken. Hak løg og hvidløg fint. Skær tomater i både og fjern kødet. Hak forårsløg i fine skiver.
Steg løg og hvidløg godt af i olie. Tilsæt svinekød og brun det af. Kom nu spidskål på og giv det 3-4 minutter mere. Skub det hele til den ene side på panden og kom de to æg på. Du skal røre i æggene hele tiden, til de bliver faste, som “scrambled eggs”, og først dér blander du æggene med resten af panden. Vend det hele godt.
Din stir fry sauce blander du på forhånd i en lille skål, og den kommer du på nu. Tilsæt ris og vend det hele godt til risene er coatede med stir fry saucen. Til sidst kommer du tomater og forårsløg på panden og vender det hele i 2-3 minutter, hvorefter retten er klar.
Anret: Kom din Khao Pad i ´to skåle. Server både af frisk citron, og skiver af agurk, dertil. Top af med mere forårsløg.
Velbekomme!