Hvem elsker ikke saftig kylling og smeltet ost? Mine Kyllinge Donuts tager kegler hos store som små, og så er de hyggelige at lave. De kan snildt bruges i madpakken dagen efter, hvis der er rester.

Her er opskriften til 8 stk.

Nu til fyldet:

400 gr kylling

frisk timian

2 skalotteløg

saften fra 1 citron

olivenolie

salt/peber

200 gr revet mozzarella

How to:

Jeg klargør gerne en hel økologisk kylling i ovnen, og flænser den for kød [og fjerner selvfølgelig skind] med en gaffel, men det skyldes udelukkende, at jeg elsker det trevlede look og konsistens. Du kan sagtens bruge fileter. Kylling skal hakkes fint, inden du steger det hele på panden. Sæt fyld til side i en skål.

Dej:

50 gr gær

4 dl lunken vand

1 tsk salt

1 spsk mørk sirup el. rørsukker

1 spsk olivenolie

600 gr hvedemel

frisk timian

How to:

Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt sirup og olie – og frisk timian, hvis du lyster. Når du tilsætter det første mel og rører, tilsætter du salt. Bliv ved at tilføre mel, til du kan ælte dejen godt og samle den, uden at den klistrer. Måske bruger du mindre mel – måske bruger du mere!

Lad dejen hæve et lunt sted i 45 min.

Rul nu dejen ud i et rektangel og skær kvadrater ud – nøjagtigt som lavede du fastelavnsboller. Tilsæt kylling og revet ost på midten af hvert kvadrat. Saml hvert hjørne og klem siderne sammen, så der ikke er nogen utætheder. Rul bunden fast med en hånd på bordet, i cirkulære bevægelser, så du får “lukket” bund og rundet hver Kyllinge Donut smukt.

Jeg bruger en almindelig pande og tilsætter en halv flaske olie til fritering. Husk at vippe hver Kyllinge Donut væk og ud fra dig selv, når du tilsætter dem den varme olie, som gerne skal være 180 gr, så du ikke rammes af olien. Fritér til overflade er gylden og vend så din Kyllinge Donut og gentag. Læg dine Kyllinge Donuts på en tallerken med køkkenrulle, så det overskydende olie kan dryppe af.

Servér med frisk timian, flagesalt og kværnet peber på toppen – perfekt til en lækker salat – eller blot alene.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *