Har du rester af and? Brug kødet til en smovset burger med pulled and!
Du får her min opskrift på: “Pulled duck burger med senneps mayonnaise”, til 2 personer.
2 stk “fuldkorn burger buns” fra Hatting [købt i Rema1000]
300 gr and, forstegt/rester fra fx hel and
2 spsk andefedt [kan købes på frost i fx MENY eller Salling]
1 spsk limesaft
1 spsk sesamolie
pickles, i skiver
forårsløg, skåret i fine slices
salt/peber
Senneps mayonnaise :
1 dl god mayonnaise
2 spsk French’s Classic Yellow Mustard
Salt/peber
Lynsyltet rucola:
90 gr rucola
1 spsk flydende honning
4 spsk smagsneutral olie
2 spsk hvidvinseddike
salt/peber
How to:
Start med at trække dit forstegte andekød fra hinanden med 2 gafler i en skål. Jeg har lavet denne opskrift med rester fra en hel and, som jeg testede til juleaften. Intet går til spilde hjemme hos mig! Varm andefedt op på en pande ved middel varme – tilsæt kød, sesamolie og limesaft og steg det, til det er godt varmet igennem. Smagt til med salt og peber.
Vend alle ingredienser til din senneps mayonnaise i en lille skål.
Rist burgerbollerne.
Lynsyltet rucola: Rucola skylles og vendes med de øvrige ingredienser. Den lynsyltede rucola skal laves straks inden servering, ellers falder den helt sammen.
Anret: Smør over- og underbolle med senneps mayonnaise. Fordel lynsyltet rucola på underbollen, dernæst and, pickles og forårsløg.
Velbekomme!