Rødgrød er en klassiker i det danske køkken. Jeg har her udfordret den lidt, og gået “darkside” på den oprindelige opskrift med sorte bær – og tonkabønne. Tonkabønnens aroma er bl.a. bittermandel og vanilje – og den er helt fænomenal i denne opskrift.
Du får her opskriften på: “Rødgrød med tonkabønne” til 4 personer.
600 gr skovbærblanding, frost
2 spsk citronsaft
4,5 dl vand
85 gr sukker
½ fintrevet tonkabønne [Mill&Mortar, fåes i fx Salling]
1 dl koldt vand
2 spsk kartoffelmel
½ liter fløde
How to:
Start med at sætte dine bær i blød i de 4,5 dl vand, imens du vejer resten af.Sæt så gryden på blusset, og bring i kog sammen med sukker, saft fra citron og revet tonkabønne. Det må ikke bulderkoge. Sørg for at få skummet, der danner sig på overfladen, fjernet. Kog grøden ved lav varme i cirka 8 minutter, så bærrene ikke ødelægges.
Tag det af komfuret og lad det stå i 5 minutter.Opløs kartoffelmelet i 1 dl koldt vand i en lille, separat skål og vend det i grøden,hvorefter du rører godt. Nu tykner grøden nemlig op, og så er du i mål!
Vigtigt! Du må ikke vende kartoffelmelet i, når gryden er på varmen!
Kom i en lufttæt beholder og sæt på køl, til den er kold. Servér din rødgrød med god fløde, og hvis du har: Et par surkløver eller skovsyre på toppen.
Velbekomme!