Dét her er DEN lækreste salat-basis til sommerens salater og bowls. Den er nem, kan holde sig på køl 1 dags tid i en lukket beholder – og så giver den en perfekt smag til kødet på grillen etc.
Du får her opskriften på “Salat-basis” til 4 personer:
1 fennikel
1 lime [både skal og saft]
1 bundt dild
1 spsk æblecidereddike
1 spsk rørsukker
How to:
Alle grøntsager skylles og rengøres. Del din fennikel på midten og slice den fint. Kom den i en stor skål, hvor du kan blande din salat-basis godt. Hak nu dild fint, riv skallen på din lime og pres saften ud over hele herligheden i skålen. Slut af med at tilsætte rørsukker og eddike og rør godt.
Tip! Jeg lavede en sommersalat til et godt stykke kød med denne salat-basis og: Agurk, frisk spinat, edamame, grøn æble, grønne asparges, bladselleri, olivenolie og salt/peber.
Ekstra Tip! Lav en kvik tahin-dressing med 1 til 1 tahin/vand, lidt citronsaft, 1 presset fed hvidløg, salt/peber – og der er ikke et øje tørt.