Salat er altid det perfekte tilbehør til dine retter, men de fungerer også godt alene med et godt stykke brød til.
Du får her min opskrift på: “Salat med friske figner, gorgonzola, rucola og miso glaze” til 2 personer.
100 gr økologisk rucola
80 gr gorgonzola
4 friske figner
20 gr saltede græskarkerner
salt/peber
Miso glaze:
1 spsk gul miso paste [kan købes ved din asiatiske købmand]
4 spsk soja
2 spsk riseddike
2 tsk sukker
0,5 tsk sriracha sauce
How to:
Miso glaze: Jeg blander alle ingredienser i en skål med en dejskraber, så jeg sikrer, at jeg får den helt glat. Hvis du bare blander med en ske, vil der blive ved at være små “klumper” af din miso paste.
Salat: Skyl rucola og fordel på et fad. Skyl figner og skær dem i både. Fordel dem ovenpå. Fordel små hapser af gorgonzola ud over med en teske, drys med græskarkerner, top af med miso glaze og nyd!
Smagen er himmelsk.
Velbekomme!