[Nem] salat med blå ost! Hvabehar! Haps den alene, til et stykke kød – eller til et godt stykke brød; den hér salat er fantastisk hele vejen rundt.
Du får her opskriften på: “Salat med lynsyltet fennikel, gorgonzola og rucola” til 2 personer.
75 gr rucola
1 fennikel
1 citron
evt. flydende honning til topping
Marinade:
4 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk honning
1 tsk citronsaft
frisk dild
salt/peber
Topping:
ristede græskarkerner, gerne saltede
100 gr gorgonzola
frisk dild
How to:
Skyl alle grøntsager, snit fennikel og forårsløg, hak halvdelen af din dild fint og vend det i marinaden. Lad det trække i 10 minutter.
Anret: Fordel rucola nederst i et salatfad eller en stor, dyb skål. Fordel den lynsyltede fennikel ovenpå. Brug en teske og fordel mundrette bidder af gorgonzola over hele salaten. Top af med masser af græskarkerner, forårsløg, mere frisk dild, og hvis du er til det: Honning. [Makes it pop!]
Velbekomme!