Jeg er pjattet med salat som tilbehør – eller bare alene til et godt stykke brød. Hér kommer en opskrift, der er fuld af umami og tekstur. Den er til dig, der holder af sødt, salt, syrligt og en rigtig god fedme, lige dér, midt i det hele.

Du får her min opskrift på: “Salat med pære, valnødder, dadler og gorgonzola”, til 2 personer.

90 gr rucola [Rema1000 har en økologisk og klargjort variant]

2 pærer, skåret i skiver

100 gr gorgonzola

10 dadler, halveret

10 valnødder, hakket groft

4 spsk forårsløg, skåret i tynde slices

revet citronskal fra en ubehandlet citron

Marinade:

4 spsk olivenolie

2 spsk hvidvinseddike

1 spsk honning

1 tsk citronsaft

salt/peber

How to:

Klargør grøntsager og kom rucola i en stor skål, eller 2 dybe tallerkener. Drys forårsløg ovenpå.

Anret: Fordel pære på rucolaen. Top af med at fordele gorgonzola med en teske, derefter de halverede dadler og revet citronskal. Fordel marinaden og nyd.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *