Jeg er pjattet med salat som tilbehør – eller bare alene til et godt stykke brød. Hér kommer en opskrift, der er fuld af umami og tekstur. Den er til dig, der holder af sødt, salt, syrligt og en rigtig god fedme, lige dér, midt i det hele.
Du får her min opskrift på: “Salat med pære, valnødder, dadler og gorgonzola”, til 2 personer.
90 gr rucola [Rema1000 har en økologisk og klargjort variant]
2 pærer, skåret i skiver
100 gr gorgonzola
10 dadler, halveret
10 valnødder, hakket groft
4 spsk forårsløg, skåret i tynde slices
revet citronskal fra en ubehandlet citron
Marinade:
4 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk honning
1 tsk citronsaft
salt/peber
How to:
Klargør grøntsager og kom rucola i en stor skål, eller 2 dybe tallerkener. Drys forårsløg ovenpå.
Anret: Fordel pære på rucolaen. Top af med at fordele gorgonzola med en teske, derefter de halverede dadler og revet citronskal. Fordel marinaden og nyd.
Velbekomme!