Røget makrel er noget af det mest undervurderede, hvis du spørger mig. Mange går på den røgede laks i stor stil – men har du forsøgt dig med makrellen?

Du får her min opskrift på: “Salat med røget makrel og persille vinaigrette” til 2 personer.

150 gr røget makrel 

100 gr crispy, grøn salat

50 gr radiser

1 æblecitronsaft

salt og peber

Persille vinaigrette:

1 dl persille, hakket

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

2 spsk hvidvinseddike

1 dl smagsneutral olie

Grydebrød:

25 gr gær

500 gr hvedemel

4 dl lunkent vand

1 spsk honning

2 spsk olivenolie

1 tsk salt

Lidt mel, eller kerner, til topping

How to:

Grydebrød: Start med at opløse gær, og honning, i lunkent vand og tilsæt mel lidt efter lidt. Jeg bruger røremaskine. Tilsæt salt, når melet er vendt i, og ælt dejen i 10 minutter. Lad den hæve i 1 time, et lunt sted. Tænd ovn ved 240 grader varmluft med en gryde i. Jeg klipper et stykke bagepapir ud til bunden af gryden, som jeg hurtigt kommer i, når dejen er klar og gryden skal tages, varm, ud af ovnen. Husk handsker. Hæld dejen i gryden og drys med lidt mel på toppen. Bag grydebrødet i 30 minutter med låg, tag låget af og bag videre i 15 minutter ved 220 grader varmluft.

Salat: Skyl salat, radiser og æble. Del salaten i mindre stykker og fordel i en skål. Æble skæres i tern og vendes i lidt citronsaft og vand, i en skål, så det ikke bruner. Radiser deles blot på midten. Brug en gaffel til at fordele den røgede makrel, og tjek efter ben. Fordel æble og radiser i skålen til sidst.


Persille vinaigrette: Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og blandes med øvrige ingredienser. Den kan sagtens trække på køl før servering.
Servér salaten, dryp med vinaigrette og nyd det varme brød til lige fra ovnen – gerne med en god sjat smør. 

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *