Shakshuka er simpelthen så nemt at gå til. Retten er perfekt til en god skive ristet brød – og du til både morgen- og aftensmad.

Du får her min opskrift på “Shakshuka” til 2 personer:

4 æg

2 dåser hakkede tomater

400 gr majs

2 skalotteløg, hakket

2 fed hvidløg, knust

2 rød peber, skåret i tern

2 røde chili, hakket

3 tsk røget paprika

2 tsk spidskommen

0,5 tsk cayennepeber

smagsneutral olie

persille

purløg

salt/peber

Tilbehør:

Brød, ristet

Tip! Er du ikke pjattet med majs, kan du erstatte dem med aubergine eller squash.

How to:

Start med at stege løg, hvidløg og chili, i olie på en pande, med de tørre krydderier: Røget paprika, spidskommen, salt og peber. Når løgene er klare og blancherede, tilsætter du tomater og majs. Nu skal retten op at simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber. Tag panden af varmen og lav 4 fordybninger med en ske, til æggene. Når de er fordelt sætter du panden ind i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i cirka 10 minutter, til æggene er blevet hvide.

Anret: Drys masser af hakket persille og purløg ud over retten, og servér med ristet brød til.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *