Shakshuka er simpelthen så nemt at gå til. Retten er perfekt til en god skive ristet brød – og du til både morgen- og aftensmad.
Du får her min opskrift på “Shakshuka” til 2 personer:
4 æg
2 dåser hakkede tomater
400 gr majs
2 skalotteløg, hakket
2 fed hvidløg, knust
2 rød peber, skåret i tern
2 røde chili, hakket
3 tsk røget paprika
2 tsk spidskommen
0,5 tsk cayennepeber
smagsneutral olie
persille
purløg
salt/peber
Tilbehør:
Brød, ristet
Tip! Er du ikke pjattet med majs, kan du erstatte dem med aubergine eller squash.
How to:
Start med at stege løg, hvidløg og chili, i olie på en pande, med de tørre krydderier: Røget paprika, spidskommen, salt og peber. Når løgene er klare og blancherede, tilsætter du tomater og majs. Nu skal retten op at simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber. Tag panden af varmen og lav 4 fordybninger med en ske, til æggene. Når de er fordelt sætter du panden ind i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i cirka 10 minutter, til æggene er blevet hvide.
Anret: Drys masser af hakket persille og purløg ud over retten, og servér med ristet brød til.
Velbekomme!