En hyggelig stund til et godt stykke kød? Baguette, sommersalat og pisket smør er et fantastisk godt bud dertil.
Du får her opskriften på: “Sommersalat, hjemmebagt baguette og hjemmelavet smør” til 4 personer.
Sommersalat:
300 gr mini salatblade/mix
300 gr jordbær
100 gr ristede, saltede græskarkerner
Vinaigrette:
3 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
1 spsk honning
1 tsk dijonsennep
salt/peber
Flute – 2 stk:
50 gr gær
500 gr hvedemel
4 dl lunkent vand
1 spsk honning
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
Hvid sesam
1 æg til pensling
Smør:
½ liter piskefløde
1 tsk salt
Tilbehør: Smørstegt kylling, eller smørstegt fisk.
Sommersalat og vinaigrette:
Vask salat og jordbær, skær jordbær i halve og kom det hele i en salatskål. Bland alle ingredienser til vinaigrette, i en lille skål, og sæt det hele på køl. Top først salaten af med vinaigrette, og græskarkerner, når du serverer.
Flute:
Start med at opløse gær, og honning, i lunkent vand og tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Jeg bruger en røremaskine. Tilsæt salt, når hvedemelet er vendt i, og ælt dejen i 10-15 minutter. Lad den hæve i 1 time, et lunt sted. Når dejen er færdighævet, slår du dejen ned og former 2 stk aflange, rustikke flutes. Pensl med æg og drys med hvid sesam. Bag dem i 30 minutter ved 190 grader varmluft.
Smør:
Jeg bruger røremaskine, men en elpisker kan også bruges. Røremaskinen lader du piske fløden og saltet, til smørret samler sig i bunden af skålen efter ca. 8 minutter. Hæld væden fra smørret og skyl det i koldt vand et par gange. Kom smørret i en si og lad det dryppe af i 15 minutter. Fordel det i en smørskål, eller form det i et stykke husholdningsfilm, og sæt på køl.
Servér og nyd det hele, lige som det er – eller servér smørstegt kylling, eller smørstegt fisk dertil.
Velbekomme!