Spaghetti med bagte tomater og burrata er perfekt året rundt. Kombinationen når himmelske højder, og opskriften er et must for alle spaghetti-og-burrata-elskende mennesker.
Du får her opskriften på min “Pasta med bagte tomater og burrata”. [2 personer]
500 gr små tomater [flerfarvede]
400 gr spaghetti
1 hvidt løg
1 helt hvidløg
2 stk burrata
god olivenolie
frisk basilikum
salt og peber
1 brød/baguette
How to:
Skyl tomaterne, skær hvidløget midt over og læg i et ovnfast fad. Skær også løg midt over og slice i skiver – som du også kommer i fadet. Giv det hele et godt skvæt olivenolie og bag i 20 minutter ved 180 grader varmluft.
Salt kogevandet til pastaen godt – og kog den al dente. Når pastaen er klar, gemmer du 1 dl af kogevandet, og kommer pastaen tilbage i gryden, når resten er hældt fra. Kom endnu et godt skvæt olivenolie i gryden, sammen med de ovnbagte tomater, og hvidløgsfed, som du har skubbet ud af skallerne. Giv det hele godt med friskkværnet peber; det smager fantastisk til retten – og dine bobler.
Anret i 2 dybe tallerkener, fordel 1 burrata på toppen af hver, og drys med friske basilikumblade. Nyd retten til et godt stykke brød/baguette og citronsmør.
Citronsmør-Tip: Ryst 2,5 dl fløde og 0,5 dl kærnemælk med 1 tsk salt, skallen fra 1 usprøjtet citron og lidt friskkværnet peber i et lukket sylteglas, til du får citronsmør. [Du kan også bruge en elpisker].
Velbekomme!