Tatar er en all-time favorite hjemme hos mig. Det samme er kombinationen af tataren som ret. Den har uanede muligheder – og kun fantasien sætter begrænsningerne! Hér har jeg leget med brioche burgerbolle, hjemmepisket mayonnaise og et godt bid med sprød, grøn salat og revet trøffel til.
Her får du opskriften på min “Tatar Burger med rørt tatar, trøffel og mayonnaise”.
Tatar:
[Til 2 personer].
2 brioche burgerboller
300 gr frisk tatar fra slagteren
2 skalotteløg, finthakket
2 spsk kapers, hak dem let
2 spsk cornichoner, finthakket
1 håndfuld frisk, finthakket estragon
1 spsk fintrevet peberrod [det kan fåes på pose i grøntafd.]
2 spsk dijonsennep
2 æggeblommer
salt og peber
Mayonnaise:
1 æggeblomme [husk, at den skal være stuetemperatur]
rapsolie
1 spsk sennep
æblecidereddike
salt/peber
Fyld/topping:
Grøn feldsalat, eller crisp salat – og revet trøffel til topping. [Trøffel på glas går sagtens an!].
How to:
Vi starter med at lave mayonnaisen. Tatar skal nemlig laves straks – lige før servering.
Pisk æggeblommen sammen med en anelse æblecidereddike og salt/peber – til det er tykt og hvidt. Pisk så rapsolien i, i en tynd stråle, lidt efter lidt. Smag til med salt/peber og evt. æblecidereddiken. Sæt på køl.
Nu til tataren. Start med at varme dine brioche burgerboller i ovnen. Rør nu alle ingredienser sammen til din tatar i en skål, pånær selve kødet, som du vender godt i som det sidste.
Smør dine burgerboller med mayonnaise og brug en udstikker, på 7-10 cm i diameter, oven på bunden af bollen, så du kan forme din rørte tatar som på billedet. [Den behøver ikke være så vulgær og høj som min]. Top af med salat, toppen af bollen og riv trøffel ud over hele herligheden.
Husk! En god øl til er noget nær en himmelsk stund!
Velbekomme!