Her får du artiskok, tomat og ost i skøn forening. Det hér tomatbrød smager ikke bare himmelsk – det er også en af de nemmeste opskrifter.
Du får her min opskrift på “Tomatbrød med pesto, artiskok og mozzarella”.
[Til 3-4 personer]
1 pizzadej, lys [jeg brugte den fra Netto]
300-400 gr flerfarvede minitomater
1 god mozzarella kugle [gerne burrata]
1 glas syltede artiskokhjerter [olie eller vand er ligemeget]
1 æggeblomme til pensling
revet parmesan
frisk timian
salt/peber
Pesto:
2 håndfulde basilikumblade
1,5 dl god olivenolie
100 gr mandler
2 fed hvidløg
50 gr revet parmesan
salt/peber
How to:
Start med at blende din grønne pesto. Smør den på dejen, men lad der være 2 cm fri ud til kanten. Fordel de halverede minitomater og artiskokhjerter og riv mozzarella fra hinanden i mindre stykker, som du kommer ovenpå.
Flå lidt friske timiankviste og drys det ud over hele tomatbrødet.
Sno nu dejens kant ind over sig selv, helt ind til fyldet. Pensl kanten med æggeblommen, som du lige pisker let med 1 tsk vand, inden du påfører den dejen.
Bag herligheden i cirka 40 minutter ved 180 grader varmluft.
Servér med kviste af frisk timian, revet parmesan, flagesalt og kviskkværnet peber på toppen.