Er du til æggekage, skal du prøve denne version. Den er nem, den er fuld af smag – og så passer den lige så godt ind i en aftenstund, som den gør i en morgenstund.

Du får her opskriften på min: “Tortilla: Spansk æggekage med chorizo”, til 4 personer.

7 æg

400 gr kogte bagekartofler

170 gr hel chorizo [jeg bruger Premieur fra Netto]

1 stort løg

frisk timian

salt/peber

Tilbehør: En god baguette/brød eller grøn salat 

How to:

Start med at skrælle kartofler, hakke dem i tern og koge dem, til de er kogte – men de stadig har bid. Fjern skind på chorizo og hak den i grove tern. Hak løg i fine tern, og steg så kartofler, chorizo og løg på en pande i cirka 10 minutter. 

Beklæd bunden af en springform, eller bunden af et tærtefad [cirka 26 cm i diameter] med bagepapir – og kom den stegte chorizo, løg og kartofler deri. Bagepapiret er der for at æggemassen ikke sætter sig fast. Kom alle 7 æg i en skål, tilsæt salt og peber, og pisk let, til det bliver en samlet æggemasse.  Hæld den over fyldet og bag i 30 minutter ved 180 grader varmluft, til æggekagen er gylden og fast. 

Husk, at der er forskel på ovne – måske den skal have 5 minutter mere, så tjek fastheden i midten.

Servér lige fra ovnen med frisk timian, lækkert brød og/eller salat til.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *