Er du til æggekage, skal du prøve denne version. Den er nem, den er fuld af smag – og så passer den lige så godt ind i en aftenstund, som den gør i en morgenstund.
Du får her opskriften på min: “Tortilla: Spansk æggekage med chorizo”, til 4 personer.
7 æg
400 gr kogte bagekartofler
170 gr hel chorizo [jeg bruger Premieur fra Netto]
1 stort løg
frisk timian
salt/peber
Tilbehør: En god baguette/brød eller grøn salat
How to:
Start med at skrælle kartofler, hakke dem i tern og koge dem, til de er kogte – men de stadig har bid. Fjern skind på chorizo og hak den i grove tern. Hak løg i fine tern, og steg så kartofler, chorizo og løg på en pande i cirka 10 minutter.
Beklæd bunden af en springform, eller bunden af et tærtefad [cirka 26 cm i diameter] med bagepapir – og kom den stegte chorizo, løg og kartofler deri. Bagepapiret er der for at æggemassen ikke sætter sig fast. Kom alle 7 æg i en skål, tilsæt salt og peber, og pisk let, til det bliver en samlet æggemasse. Hæld den over fyldet og bag i 30 minutter ved 180 grader varmluft, til æggekagen er gylden og fast.
Husk, at der er forskel på ovne – måske den skal have 5 minutter mere, så tjek fastheden i midten.
Servér lige fra ovnen med frisk timian, lækkert brød og/eller salat til.
Velbekomme!