Dén her sommersalat, med et syrligt twist af tomatmayo til de grønne asparges og fedmen fra osten, er bare perfekt på ethvert sommerbord. Nyd den til kylling, kød – eller lige som den er!
Du får her opskriften på: “Sommersalat med grønne asparges, tomat mayo og burrata” til 2 personer:
1 stk burrata
200 gr nye, små kartofler
100 gr grønne asparges
1 fennikel
bredbladet persille
dild
salt/peber
Tomatmayonnaise:
4 spsk mayonnaise
1 spsk tomatpasta
1 tsk sennep
1 tsk paprika
salt/peber
Tilbehør: En god baguette/godt brød
How to:
Start med at røre din tomatmayonnaise og stil den på køl. Jeg kom min i en sprøjtepose, så den var nemmere at anrette.
Skyl alle grøntsagerne. Kog kartoflerne med lidt salt, til de er møre. Skind skal blive på. Lad dem køle af og halvér dem. Knæk ender af de grønne asparges og skær dem i 2 cm stykker. Halvér fennikel, hvorefter du slicer fine, tynde skiver af begge halve. Både grønne asparges og fennikel skal være rå.
Anret med kartoflerne nederst, dernæst fennikel, grønne asparges – så bredbladet persille og dild. Slut af med tomatmayonnaise, som du fordeler i hele salaten og top den af med burrata.
Velbekomme!