Er du også vild med vildt? Dén her burger må og skal du lave, hvis du er pjattet med det. Det er en umamibombe af rang!
Du får her opskriften på min: “Vildtburger med krondyr, gorgonzola, bacon og lynsyltet relish”, til 2 personer.
2 brioche burgerboller
400 gr hakket krondyr [tjek frysedisken hos Rema1000]
4 skiver gorgonzola [Castello har en skiveskåret variant, købes i Netto]
100 gr bacon i skiver
25 gr smør
mayonnaise
Lynsyltet relish:
90 gr revet rødbede [Rema1000 har en økologisk, klargjort udgave]
90 gr økologisk rucola [Rema1000 har en økologisk, klargjort udgave]
20 valnødder, groft hakket
2 spsk frisk forårsløg, slicet i fine skiver
1 spsk flydende honning
2 spsk hvidvinseddike
4 spsk smagsneutral olie
salt/peber
How to:
Form 2 bøffer á 200 gr og steg dem cirka 10 minutter på hver side i smør. Når du har vendt bøffen, og der er 5 minutter tilbage, lægger du gorgonzola på.
Steg bacon sprødt, læg det på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge det overskydende fedt. Rist/varm burgerbollerne.
Lynsyltet relish: Vend alle grøntsager med valnødder, honning, hvidvinseddike, olie, salt og peber. i en skål lige inden servering, da rucola ellers falder sammen.
Anret: Smør under- og overbolle med mayonnaise. Fordel relish på underbollen, så bøf direkte fra panden – og den sprødstegte bacon.
Velbekomme!