Andelever er yderst delikat, hvis du altså er til indmad. Jeg synes, at indmad er virkelig undervurderet – og derfor har jeg sat mig for at fremhæve det i nogle unikke opskrifter, hér på siden under min kategori: “Let’s make indmad great again”. [Du finder mine kategorier ude i højre side på forsiden].

Du får hér min opskrift på: “Andelever med polenta” til 2 personer.

300 gr andelever

125 gr polenta fx fra Il Fornaio

600 ml kogende vand

1 stk grøntsags bouillonterning

100 gr revet parmesan

100 gr smør

salt/peber

2 fed hvidløg

bredbladet persille

olivenolie

How to:

Start et par timer, eller 3, i forvejen med at rense andeleverne for sener og urenheder. Mariner dem i en skål med olivenolie, knust hvidløg, hele blade persille [persille kasseres, når du skal stege dem] og drys godt med salt og peber. Dæk nu skålen med husholdningsfilm og sæt den på køl.

Når du skal i sving med retten, koger du de 600 ml vand op i en gryde på blusset og opløser bouillonterning. Pisk polenta melet i lidt efter lidt. Hav ekstra kogende vand stående klar, hvis du oplever, at den bliver for tyk. Pisk i et par minutter og tag gryden af varmen. Vend nu smør, parmesan og friskkværnet peber i.

Andeleverne skal kun have 1-2 minutter på hver side, i en god klat smør, på en pande ved middel varme.

Anret som på billedet: Kom først polenta på tallerkenen, så anderlever og til sidst persille. Hvis du er rigtig frisk, smider du en skive smør oven på polentaen, før du kommer andeleveren på. Det smager himmelsk!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *