Andelever er yderst delikat, hvis du altså er til indmad. Jeg synes, at indmad er virkelig undervurderet – og derfor har jeg sat mig for at fremhæve det i nogle unikke opskrifter, hér på siden under min kategori: “Let’s make indmad great again”. [Du finder mine kategorier ude i højre side på forsiden].
Du får hér min opskrift på: “Andelever med polenta” til 2 personer.
300 gr andelever
125 gr polenta fx fra Il Fornaio
600 ml kogende vand
1 stk grøntsags bouillonterning
100 gr revet parmesan
100 gr smør
salt/peber
2 fed hvidløg
bredbladet persille
olivenolie
How to:
Start et par timer, eller 3, i forvejen med at rense andeleverne for sener og urenheder. Mariner dem i en skål med olivenolie, knust hvidløg, hele blade persille [persille kasseres, når du skal stege dem] og drys godt med salt og peber. Dæk nu skålen med husholdningsfilm og sæt den på køl.
Når du skal i sving med retten, koger du de 600 ml vand op i en gryde på blusset og opløser bouillonterning. Pisk polenta melet i lidt efter lidt. Hav ekstra kogende vand stående klar, hvis du oplever, at den bliver for tyk. Pisk i et par minutter og tag gryden af varmen. Vend nu smør, parmesan og friskkværnet peber i.
Andeleverne skal kun have 1-2 minutter på hver side, i en god klat smør, på en pande ved middel varme.
Anret som på billedet: Kom først polenta på tallerkenen, så anderlever og til sidst persille. Hvis du er rigtig frisk, smider du en skive smør oven på polentaen, før du kommer andeleveren på. Det smager himmelsk!
Velbekomme!