Padrón er noget nær det bedste, jeg ved. Padrón a.k.a. Padrón peberfrugter, også kaldet Herbón peberfrugter, er en række peberfrugter fra Padrón i det nordvestlige Spanien. Bum!
De passer til kød, til tapasbordet og som snacks til et godt glas vin. De fungerer både på en grill og på en pande – sidstnævnte er det, jeg oftest tyer til.
How to?
250 gr padrón [svarer til 1 bakke]
god olivenolie
flagesalt
Friskrevet usprøjtet citronskal
Vend padron peberne i olie og lynrist på en varm pande i lidt olie. Vend dem ofte. Tag dem af panden og drys med godt med flagesalt – jeg bruger selv Maldon flagesalt. Denne version af Padrón bruger de fleste. Blot med salt.
Men!
Hvis du skal pifte dine Padrón op til fest, så riv skallen fra en usprøjtet citron over dem, når du har forkælet dem med salten. Det tager dem altså lige “next level”.
På billedet ses Padrón med mine Corn Ribs [få opskriften her] og San Daniele skinke fra La Bottega, Aalborg, som fortjener alverdens anbefalinger for at have det lækreste italienske udvalg.
Du må i gang med at parre dine Padrón med dine livretter!
Velbekomme!