Det er fredag aften. Der er råkoldt uden for – sådan sprødt, og klart, i vejret. Jeg venter på min veninde, nyder det, og den friske luft; jeg elsker når vejret er klart, vindstille og koldt. Vi skal spise relativt sent grundet min egen madbutik – egentlig ret hyggeligt at booke et bord 20.30 hos Nam til vores fyraften, når jeg at tænke, for det burde jeg gøre oftere – det er sundt for min madsjæl.
En hurtig beslutning senere efter 5 minutters ankomst – all in og impulsiv – og vi hapser 8 retter inkl. vinmenu. Kokken bestemmer. Det viser sig at være en helt genial beslutning!
Cremant du Jura / 2009 / Domaine Rolet
Bagerst: GRIS M. SPRØDE SVÆR, AGURK & NUOC MAM Midte: FISH’N CHIPS M. SPRØDT & KIPPERS Forrest: KYLLINGESKIND M. PEBERRODS EMULSION & URTER
Bagerst: FLAMBERET ØRRED M. TERIYAKI, RIS & LØG / Forrest: TASKEKRABBE M. VILDMOSE KARTOFFEL, DILD & PONZU
Bagerst: SHORT RIBS M. LOTUSRØDDER, CITRON & CRISP Forrest: PORRE DUMPLINGS M. BRÆNDT GRØNKÅL & GAMMEL KNAS
Dessert: UMESHU IS M. NASHI PÆRE, HASSELNØD & VERBENA & helt fantastisk kaffe!
Lige fra vi træder ind i lokalet, som er småt – på den fede måde – og ufatteligt lækkert, “udansk”, og hyggeligt med tætte borde og “hello stranger” atmosfære [som vi trænger til mere af i Aalborg især], føler vi stemningen, og en smilende tjenerinde byder os velkommen. Vi bliver taget imod på en dejlig, nærværende måde, med overskud og glæde.
Menu og vin bliver forklaret løbende, som så mange andre steder, men igen er betjeningen bare mere personlig – og undervejs lurer hun også, at vi er mere til et glas hvid, end rød, spørger ind og retter til – helt uden at være nødt til det – det giver alene dér 5 stjerner fra mig. Overskud, nærvær – selv klokken sent om aftenen med restauranten fyldt – det er guld værd hos mig, som selv vægter service utroligt højt i min egen butik. Der er ingen krukkeri, på Nam, der er bare ægte madglæde, stort know-how og passioneret ildhu.
Maden smager af kærlighed – den er lavet med omhu, råvarer er så friske, og det fantastiske mix imellem nordisk og asiatisk flår strømpebukserne af os – so to speak. Det var en menu fuld af overraskelser, øjne så store som tekopper, fnis, glæde, “uhmmm” og en ekskursion af smagsoplevelser.
Jeg skulle tidligt op klokken 5, næste morgen, og med et fly til photoshoot i København, men til trods for det at vi sluttede aftenen 23.30, så nåede vi at opleve ufatteligt meget i Nam’s madunivers. Det var en perfekt fredags fyraften, i perfekt selskab, og i perfekte omgivelser.
Jeg ønsker Jer en dejlig uge fuld af glæde – og rig på oplevelser!
XOXO
Indlægget er ikke sponseret.
Det lyder og ser virkelig lækkert ud 😊 Nam er et sted jeg tit har luret på, når jeg er kørt forbi om morgenen på min cykel.. Nu får jeg endnu mere lyst til at aflægge dem et besøg!
Det er så hyggeligt, og fantastisk anderledes end i resten af byen! Prøv det 😊 /L
Hold op, det ser jo så godt ud. Det må jeg hive min mand ind og prøve en dag, og er vinen god, bliver det det mindste problem 😋 – A
Det er SÅ godt – og brandhyggeligt! 😊 /L