Det er en 30 graders lørdag ultimo juli; 56. solskinsdag, for at være helt præcis. Sommervejret tendenserer enhver charter-dronnings drøm, helt uden grisefest og all-inclusive. Lige hér. I Dannevang.
Jeg har inviteret min veninde Belinda ud til sushi – sammen udgør vi #lindaogbelindapåtour, og vi er ret gode til det. Især når der er sushi, drue og masser af dét involveret. Før afgang når jeg lige nøjagtig at køle mig ned med et koldt bad, og en halv time på divaneseren – for derefter at ødelægge det hele i tusind lag tyl og gåtur i pyntesko i all time favorite hede.
KJOLE Ganni | RING EOS | SKO Købt i Venedig
Tusind lag tyl senere ankommer vi, stakåndede og varme til SUSHIMANIAXO [Strandvejen 11 · Aalborg], og vi stopper brat op, da vi lukker døren bag os. Perfekt tempereret lokale med endnu mere perfekt aircondition. Vi er i himlen. Med pulsen dalende, varmen lettende og smil, der breder sig af fryd, modtages vi af en smilende, mandlig tjener, der virkelig er mødt på arbejde. Menukort gennemgåes, så vi kan navigere i udvalget, og vi får bestilt både perfekt tør, tysk drue, boblende danskvand og restaurantens egen, hjemmelavede iste med hibiscus, som var helt fænomenal. Så var vi ligesom i gang.
Appetizers.
7 ruller fordelt på spisebræt. Nærmest kunst.
Bao – asiatiske, dampede boller med fyld. Den friterede er et MUST TRY!
Dragon roll “Smokey” m. dybstegt asparges, røget laks, unagi og tapioka på toppen. Min favorit.
Desserten – cheesecake med ferskentopping, dulce de leche og bær. Outstanding.
Vi bad om at få al mad serveret samlet – hvilket er noget uretfærdigt over for et hårdtarbejdende køkken, som både har restaurant og take away – men de klarede det til topkarakter, og tjeneren gennemgik ruller, råvarer og deres certificerede, bæredygtige fisk, som SUSHIMANIAXO er særligt stolte af – og med rette. Alt var frisk, smagfuldt og gennemarbejdet i særklasse: Jeg vil især fremhæve deres Grand Roll med friteret laks, deres Dragon Roll “Smokey” med dybstegt asparges og røget laks, og deres Deluxe Roll “Laks Pop” med vildtfanget laks og lime/hvidløgssirup. Absolut topklasse!
Alt i alt en særdeles fantastisk oplevelse, ualmindelig høj klasse, dygtige kokke, betjening, der er tilstede, og rolig, skøn atmosfære. En sand perle i Aalborg.
Find menukortet, lige hér, og und dig selv en aften med en sublim madoplevelse – eller nyd det derhjemme – som take away.
XOXO