Jeg havde rigelige mængder af marcipan, og nougat, fra julen. De skulle bruges – og det kom der en ny opskrift ud af. Du får hér den blødeste, mushy midte – og en muffin der smager af marcipanbrød. Hvis du fx skulle få lyst til at parre den med en kugle vaniljeis, så vil det heller ikke være nogen dårlig idé.
Du får her min opskrift på: Æblemuffins med marcipan og nougat”. Cirka 16 stk.
300 gr hvedemel
200 gr marcipan, revet
2 æbler, revet
100 gr nougat, skåret i små firkanter
4 æg
1 dl mælk
150 gr blødt smør
100 gr sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
How to:
Dej: Pisk smør og sukker med en elpisker i en skål. Når massen er ensartet uden klumper fra smørret, pisker du 1 æg i ad gangen. Vend så hvedemel og bagepulver i dejen med en ske eller dejskraber. Vend til sidst æble og marcipan i.
Fyld halv portion kagedej i muffinformen, og klem en lille firkant nougat ned i midten, hvorefter resten af dejen fordeles ovenpå.
Bagning: Bag dem i 30 minutter ved 175 grader varmluft.
Servér lige fra ovnen og nyd.
Velbekomme!