Butterdej er bare altid en god idé, hvis det skal være nemt. Der er et utal af muligheder med denne dej, og dén her krans er ikke kun sjov at lave – den smager også fantastisk. Det bedste er, at du ikke skal bruge ret mange ingredienser!
Du får her min opskrift på: “Bagt krans med butterdej, feta og pesto” til 2-3 personer.
1 rulle færdig butterdej
100 gr grøn pesto med basilikum
200 gr feta [jeg brugte Puck]
hvid sesam
1 æg, til pensling
salt/peber
brøndkarse til pynt [kan udelades]
How to:
Start med at fordele pestoen på butterdejen. Sørg for at fordele det jævnt. Smuldr fetaen og fordel den oven på pestoen.
Rul nu butterdejen sammen på den lange led, som skulle du i sving med kanelsnegle. Træk rullen lidt i begge ender, så den ikke er så kompakt, og skær så skrå snit ned i dejen med 5 cm afstand. Brug skaftet på en spiseske, eller gaffel, til at presse ned mellem de snit, du har lavet, så snittene “åbner” sig, Form nu en krans og hæft enden pænt i samling ved at “nappe” dejen sammen. Pisk ægget i en kop og pensl dejen hele vejen rundt. Drys hvid sesam på toppen, og det samme med salt og peber.
Bag kransen ved 180 grader i 30 minutter, til den er fast og gylden – og servér straks.
Velbekomme!