Okomiyaki er éen af mine absolutte favoritter i det asiatiske køkken. “Alt det du godt kan lide – stegt” er den direkte oversættelse på denne asiatiske pandekage, og den er altså ret beskrivende. Du kan vitterligt lave den med lige præcis de grøntsager, som du har i køleskabet. I denne opskrift har den fået et nordisk twist i form af ost fra Arla Unika.

Tip! Jeg har en Okonomiyaki opskrift mere, uden ost, lige hér.

Du får her min opskrift på: “Okonomiyaki med Gammel Knas” til 2 personer.

3 æg fra en glad høne

200 gr revet spidskål

4 revne gulerødder

2 cm revet ingefær eller galanga rod [kinesisk købmand]

1 fed hvidløg, finthakket

100 gr champignon i skiver

50 gr hvedemel

1 dl fiskebouillon eller grøntsagsbouillon

1 spsk fishsauce [kinesisk købmand]

salt/peber

Topping:

hakkede forårsløg

kewpie mayonnaise [kinesisk købmand]

otafuku okonomiyaki sauce [kinesisk købmand]

Revet Gammel Knas ost fra Arla Unika

How to:

Pisk æg sammen med boullion, fishsauce, hvedemel og salt/peber i en stor skål. Vend alle grøntsager i. På en opvarmet pande, ved middel varme, fordeler du massen. Jeg har her brugt en udstikkerring på 12 cm, men du kan sagtens lave én stor på panden. Læg låg over den, så pandekagen dampes lidt – og giv den 5-7 minutter. Vend pandekagen med en tallerken og steg den anden side i 5-7 minutter.

Anret din okonomiyaki med kewpie mayonnaise, otafuku okonomiyaki sauce, riv Gammel Knas osten ud over – og top af med forårsløg.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *