Blomkål er en herlighed i sig selv. Der findes ikke dét, den ikke kan bruges til. Hér har jeg leget med 2 forskellige tilberedninger – en ret, der er perfekt til den lette sult, eller som forret. I denne ret får du masser af teksturer: Knasende sprød bacon, bagt blomkål og fløjsblød blomkålsmos, med et syrligt kick fra citron og god fedme fra olivenolien.
Du får her opskriften på “Blomkål på 2 måder med miso” til 2 personer:
1 blomkål
200 gr røget, god bacon
1 spsk rød miso paste [fåes i Føtex og hos din kinesiske købmand]
frisk rosmarin
frisk persille
1 fed hvidløg
1 citron
olivenolie
2 spsk smør
salt / peber
How to:
Start med at skylle, rense og dele blomkålen i 2 lige store dele. Den ene halvdel hakker du rustikt og koger med miso i 25 min. Den anden halvdel skærer du skiver og kommer på en bageplade med bagepapir. Pensl begge sider godt med olivenolie. Top skiverne af med salt, peber og frisk rosmarin – og bag ved 180 gr. varmluft i 30-35 min.
Bacon skæres i tern og steges på panden, til det er sprødt. Når du til sidst samler din mos, hælder du næsten alt vandet ud af gryden – gem 0,5 dl cirka. Tilsæt smør, salt, peber og brug en stavblender, eller blender, til du har en lind mos.
Start med at anrette din blomkålsmos, så den ovnbagte skive blomkål, og til sidst bacon, frisk persille og masser af friskkværnet peber. Giv hele retten et skvæt olivenolie og citron og servér.
Velbekomme!