Boller i karry – bare mere nemt, lidt lettere i både mavsen og i kalorieregnskabet – og så det smager bragende godt.

Du får her opskriften på mine “boller i karry, på kokosmælk, med blomkålsris” til 2 personer.

Kødboller:

400 gr hakket svinekød [eller kyllingefars]

2 spsk havregryn

2 spsk hvedemel

1 løg

1 æg

0,5 dl mælk / plantemælk

2 tsk salt

Friskkværnet peber

Sauce:

1 dåse kokosmælk light

1 spsk maizena

1 spsk karry

1 tsk gurkemeje [kan udelades]

1 dl kogevand fra bollerne

2 tsk salt

Friskkværnet peber

1 tsk olie

400 gr blomkål, revet fint.

Bouillonterning [grøntsag]

How to:

Start med at lave din kødboller. Riv løg fint på et rivejern. Bland alle ingredienser god sammen i en skål, og juster alt efter, om farsen er for våd [tilsæt lidt mere havregryn/mel] eller for tør [tilsæt lidt mere mælk].
Bring vand i kog i en gryde og form bollerne med en spiseske og din ene håndflade. Lad dem koge i vandet, til de kommer op til overfladen – så er de klar.

Lav nu din sauce. Start med olien på en pande, så karry, gurkemeje, salt og peber. Når det har fået varmen, tilsætter du kogevandet fra kødbollerne. Hæld dernæst kokosmælken i panden, og lad saucen koge op. Pisk maizena op i vand [shaker/sovsejævner], så der ikke er nogen klumper, og tilsæt det saucen. Saucen tykner nu,  og så smager du til med salt og peber. 

Kom kødbollerne i saucen, og lad dem hygge sig, imens du opløser 1 bouillonterning i 1 liter kogende vand. Hæld det over dine blomkålsris i en skål. Efter 3 minutter sier du vandet fra og serverer alt straks. 

Tip! Jeg elsker knasende forårsløg på toppen.

Velbekomme! 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *