Boller i karry – bare mere nemt, lidt lettere i både mavsen og i kalorieregnskabet – og så det smager bragende godt.
Du får her opskriften på mine “boller i karry, på kokosmælk, med blomkålsris” til 2 personer.
Kødboller:
400 gr hakket svinekød [eller kyllingefars]
2 spsk havregryn
2 spsk hvedemel
1 løg
1 æg
0,5 dl mælk / plantemælk
2 tsk salt
Friskkværnet peber
Sauce:
1 dåse kokosmælk light
1 spsk maizena
1 spsk karry
1 tsk gurkemeje [kan udelades]
1 dl kogevand fra bollerne
2 tsk salt
Friskkværnet peber
1 tsk olie
400 gr blomkål, revet fint.
Bouillonterning [grøntsag]
How to:
Start med at lave din kødboller. Riv løg fint på et rivejern. Bland alle ingredienser god sammen i en skål, og juster alt efter, om farsen er for våd [tilsæt lidt mere havregryn/mel] eller for tør [tilsæt lidt mere mælk].
Bring vand i kog i en gryde og form bollerne med en spiseske og din ene håndflade. Lad dem koge i vandet, til de kommer op til overfladen – så er de klar.
Lav nu din sauce. Start med olien på en pande, så karry, gurkemeje, salt og peber. Når det har fået varmen, tilsætter du kogevandet fra kødbollerne. Hæld dernæst kokosmælken i panden, og lad saucen koge op. Pisk maizena op i vand [shaker/sovsejævner], så der ikke er nogen klumper, og tilsæt det saucen. Saucen tykner nu, og så smager du til med salt og peber.
Kom kødbollerne i saucen, og lad dem hygge sig, imens du opløser 1 bouillonterning i 1 liter kogende vand. Hæld det over dine blomkålsris i en skål. Efter 3 minutter sier du vandet fra og serverer alt straks.
Tip! Jeg elsker knasende forårsløg på toppen.
Velbekomme!