Dén her ret er simpelthen bare enestående, hvis du skal lave en risotto med få ingredienser, som er fuld af bragende smag og power.
Du får her opskriften på min: “karry risotto med havkat og chili olie” til 2 personer.
400 gr havkat
200 gr risottoris
800 ml grøntsagsbouillon
2 tsk karry
2 fed hvidløg
200 gr majs
50 gr koldt smør
50 gr parmesan, revet
frisk dild
Chili olie:
0,5 dl smagsneutral olie
1 spsk tørrede chiliflager
salt og peber
How to:
Prep: Skyl og dup din havkat tør med køkkenrulle. Gå den efter for ben og giv den godt med salt og peber. Lad den hvile på en tallerken.
Risotto: Start din risotto i en gryde og blancher knust hvidløg og risottoris i et par minutter i 2 spsk smagsneutral olie og karry. Tilsæt hvidvin og lad risene absorbere væsken. Tilsæt nu halvdelen af din grøntsagsbouillon. Når den første del væske er absorberet af risene, tilsætter du den sidste halvdel. Når den også er absorberet, tager du gryden af varmen, rører majs i – og monterer med smør og parmesan. Smag til med salt og peber.
Fisk: På en pande giver du olie, chiliflager, salt og peber en god omgang varme. Når det bruser, giver du havkatten 3 minutter på hver side og med en ske hælder du løbende chili olien over den, så den tager masser af smag.
Anret: Servér direkte fra varmen, dryp efter med chili olie – og gerne med endnu mere parmesan på toppen.
Top retten af med frisk dild og du har en himmelsk mundfuld.
Tip! Jeg bruger 1 bouillonterning til 800 ml kogt vand.
Velbekomme!