Ristet surdej med saftige krebsehaler og en umami af smag, der tager kegler. Sammen vil de være et perfekt bud på en skøn aftensmad eller forret.
Du får her opskriften på 2 stk “Ristet Surdej med Krebsehalesalat”:
2 store skiver baguette eller surdejsbrød
200 gr krebsehaler i lage
100 gr mayonnaise
100 gr creme fraiche
50 gr kapers
1 spsk fintrevet peberrod
1 håndfuld finthakket dild
1 håndfuld finthakket purløg
1 lime
salt/peber
How to:
Start med at klargøre krebsehalerne. Skyl dem og lad dem hvile i en si, imens du laver din dressing til krebsehalesalaten. Hak nu dild og purløg fint – og riv også din peberrod fint.
Bland krydderurter, kapers, mayonnaise og cremefraiche med saften fra 1/2 lime. Smag til med salt/peber. Når du er tilfreds med smagen, rører du dine krebsehaler i blandingen. Sæt skålen på køl.
Rist brødet i en god klat smør på panden indtil brødet er gyldent og knasende. Anret til sidst krebsehalesalaten i et godt lag ovenpå. Top af med masser af frisk dild, flere kapers – og evt. mere lime, hvis du lyster.
Velbekomme!