Okonomiyaki er det japanske svar på madpandekage – og det er en virkelig lækker madpandekage af slagsen!
OBS! Du skal et smut forbi din kinesiske købmand [ingredienserne er markerede] for at få nogle af ingredienserne. Jeg lover, at det er det hele værd!
Fun fact: Katsuobushi flagerne “danser” på pandekagen, pga. varmen. Flagerne er lavet af røget, tørret tunfisk.
Tip: Vil du lave okonomiyaki pandekagen uden flagerne, kan du skære et godt stykke bacon i tern og mikse i selve pandekagen i stedet.
Du får her opskriften på min opskrift på “Okonomiyaki pandekage med katsuobushi flager” til 2 personer:
3 æg fra en glad høne
300 gr revet spidskål
4 revne gulerødder [gerne farvede for endnu mere smag]
2 cm revet ingefær eller galanga rod [kinesisk købmand]
2 spsk hvid sesam
1 fed hvidløg, finthakket
1 grøn peber, finthakket
2 dl rasp
1 dl vand med fiskebouillon eller grøntsagsbouillon
1 spsk fish sauce [kinesisk købmand]
1 tsk sesamolie [kinesisk købmand]
salt/peber
Topping:
hakkede forårsløg
kewpie mayonnaise [kinesisk købmand]
otafuku okonomiyaki sauce [kinesisk købmand]
katsuobushi flager [kinesisk købmand]
How to:
Pisk æg sammen med boullion, rasp og salt/peber i en stor skål. Mix alle grøntsager i. På en opvarmet pande ved middel varme fordeler du massen. Læg låg over panden, så den dampes lidt og giv den 5-7 minutter. Vend pandekagen med en tallerken og steg den anden side i 5-7 minutter.
Anret direkte i panden og fordel kewpie mayonnaise, otafuku okonomiyaki sauce, forårsløg og de lækre katsuobushi flager. Nyd en iskold japansk øl til, hvis du er til det.
Velbekomme!
Se katsuobushi flagerne danse på den varme okonomiyaki pandekage!