Peanutbutter, hjemmelavet karamel, og saltkringler – hvem vil ikke gerne have en bid af disse Peanutbutter Pretzel kager?

Peanutbutter Pretzel Kage:

Husk, at du kan skifte til kokossukker for sundere udgave & laktosefri fløde, mælk/smør ved intolerans:

Brug fad på ca. 20x20cm & beklæd med bagepapir.

Bund:
250 gr saltkringler [saltstænger kan også bruges]
100 gr smeltet smør

Kagedej:
200 gr hvedemel
1 dl mælk
1 æg
1 tsk vaniljesukker el. 1 vaniljestang

Karamel:
150 ml fløde
100 gr muscovadosukker
100 gr smør
1 tsk vaniljesukker el. 1 vaniljestang

Mellemlag:
Hakkede pekannødder

Topping:
250 gr peanutbutter
200 gr 70% chokolade

How to:

Bund:
Smelt smør, hæld i skål med knuste saltkringler & rør godt. Pres det i bunden af formen i et jævnt lag. Bag i 15 min ved 175 gr varmluft.

Kagedej:
Rør hvedemel med øvrige ingredienser. Hæld over bunden. Bag yderligere 15 min ved 175 gr varmluft.

Lav karamel imens. Lav varme først, kog op når muscovadosukker er smeltet.
Hak pekannødder & fordel dem oven på kagedejen, når den er bagt, og dernæst karamellen ovenpå. Bag til karamellen bobler.

Stil i fryser 30 min på et viskestykke, da den er varm.

Lav topping imens. Fordel topping over kagen & stil den på køl i 1 time – gerne mere.

Inden servering: Lad kagen stå ude i 15 min. Fordel saltkringler ovenpå. Servér til en kop kaffe eller te!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *