Peanutbutter, hjemmelavet karamel, og saltkringler – hvem vil ikke gerne have en bid af disse Peanutbutter Pretzel kager?
Peanutbutter Pretzel Kage:
Husk, at du kan skifte til kokossukker for sundere udgave & laktosefri fløde, mælk/smør ved intolerans:
Brug fad på ca. 20x20cm & beklæd med bagepapir.
Bund:
250 gr saltkringler [saltstænger kan også bruges]
100 gr smeltet smør
Kagedej:
200 gr hvedemel
1 dl mælk
1 æg
1 tsk vaniljesukker el. 1 vaniljestang
Karamel:
150 ml fløde
100 gr muscovadosukker
100 gr smør
1 tsk vaniljesukker el. 1 vaniljestang
Mellemlag:
Hakkede pekannødder
Topping:
250 gr peanutbutter
200 gr 70% chokolade
How to:
Bund:
Smelt smør, hæld i skål med knuste saltkringler & rør godt. Pres det i bunden af formen i et jævnt lag. Bag i 15 min ved 175 gr varmluft.
Kagedej:
Rør hvedemel med øvrige ingredienser. Hæld over bunden. Bag yderligere 15 min ved 175 gr varmluft.
Lav karamel imens. Lav varme først, kog op når muscovadosukker er smeltet.
Hak pekannødder & fordel dem oven på kagedejen, når den er bagt, og dernæst karamellen ovenpå. Bag til karamellen bobler.
Stil i fryser 30 min på et viskestykke, da den er varm.
Lav topping imens. Fordel topping over kagen & stil den på køl i 1 time – gerne mere.
Inden servering: Lad kagen stå ude i 15 min. Fordel saltkringler ovenpå. Servér til en kop kaffe eller te!