Den er god nok: Der er grønkål i min nye opskrift. Og det er ret så snedigt – et trick som Louise Nørgaard har lært mig, når hendes børn skal have “skjulte” grøntsager med i madpakken, og hun viser tips og tricks på sin instagram. Hun sælger det smarte grønkålspulver, på sin lækre webshop, pulveret er økologisk, og det kan du nemt bruge i bagningen – helt uden at det smager “grimt”.
Det er altså smart!
Til 8 boller skal du bruge:
25 gram gær
500 ml lunken vand
1 tsk salt
1 brev KaLoHas grønkålspulver
1 spsk blomsterhonning
250 gram rugmel
100 gram speltmel
Til pensling: Havremælk
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet, bagefter tilsætter du grønkålspulver og salt. Når du har rørt det lidt ud, vender du melet i forsigtigt, lidt af gangen. Dejen må ikke blive for tør, så først lidt rugmel og så lidt speltmel – indtil du kan mærke dejen er tilpas. Sæt til hævning i 1 time.
Drys mel på dine hænder og form bollerne. Til sidst pensler du med havremælk og drysser topping på: Jeg har her valgt hampefrø! Bag dem ved 175 grader, varmluft, i ca. 25 minutter.
De er så lækre med Naturli’s plantesmør, perfekte til madpakken og nedfrysning!
Køb pulveret hér.
Velbekomme!
XOXO