Skaldyrstærte er en undervurderet tærte. Den fede smørdej er i smuk symfoni med fedmen fra parmesanen, og fløden, perfekt akkompagneret af den friske dild, den skarpe porre og de syrlige slices af forårsløg. Det er et must try!
Du får her opskriften på min skaldyrstærte med butterdej, krabbe og fjordrejer til 4 personer.
Du skal bruge:
1 rulle færdig butterdej
200 gr krabbehaler
200 gr fjordrejer
100 gr revet parmesan/Pecorino
100 gr finthakket spidskål
1 porre i fine skiver
2,5 dl fløde
forårsløg
frisk dild
4 æg
salt/peber
How to:
Start med at piske æggeblandingen godt: Fløde, parmesan og æg. Vend fintsnittet spidskål, dild og porre i – og til sidst vender du fjordrejer og krabbehaler i. Tilpas din butterdej i en tærteform (ca. 26 cm) og skær kanterne af, helt skarpt, med en kniv. Prik din butterdej med en gaffel i bunden. Fordel derefter fyldet – og riv mere parmesan på toppen.
Bag den i cirka 40 min ved 180 gr varmluft, til den er fast og gylden. Lad den hvile 10 minutter og top så af med forårsløg og frisk dild.
OBS! Bruger du et ildfast fad, skal det have længere i ovnen. Så bager du den til den er fast i midten – og holder øje med den. Brug helst en tærteform i metal, med løs bund, da den bager tærten bedre.
Velbekomme!