Nudelsuppe ka’ bare noget! Mulighederne er mange, du får masser af smag, fylde og grøntsager i én skål – og så er det nemt at lave!
Du får her min opskrift på “Spicy nudelsuppe med rød karry og Iberico” til 2 personer.
Tip! Du kan frit vælge en udskæring af grisen. Jeg valgte hér en Iberico kotelet på skaft, da jeg elsker smagen. Det står dig helt frit for, hvilken du vælger.
2 koteletter af gris á 200 gr / pr. stk
1 pak choi
50 gr bønnespirer
1 rød chili
50 gr forårsløg
50 gr bambusskud [fåes på dåse]
50 gr enoki svampe
Suppe:
800 ml grøntsagsbouillon
1 citrongræs
2 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
1 spsk ingefær, finthakket
1 spsk soja
2 spsk fishsauce
2 tsk rød karrypasta
250 gr risnudler
2 spsk smagsneutral olie
salt/peber
How to:
Klargør alle grøntsager: Skyl pak choi, skær i skiver, men bevar stykker med toppen på. Skyl svampe og skær bunden af dem. Skyl koriander, chili, bønnespirer og forårsløg, og dræn dine bambusskud for vand. Fjern stilke på koriander og skær forårsløg og chili i fine skiver.
Suppe: Start med at stege dine hakkede løg, ingefær og hvidløg i olien. Efter et par minutter tilsætter du karrypasta, soja og fishsauce. Bank citrongræs med enden af kniven, det åbner op for smagen, og tilsæt den også. Hæld bouillon ved og lad det koge i cirka 30 minutter ved middel varme. Tag citrongræs op. Smag til med alle ingredienser herefter.
Kød: Steg din gris på panden i smagsneutral olie, salt og peber til den har fået en flot stegeskorpe cirka 8 minutter. Lad den hvile 5-10 minutter inden servering og skær i mundrette skiver.
Læg nudlerne i kogende vand, til de er møre.
Anretning: Anret først din skål med suppen. Kom nudler i og pynt rundt i skålen med svampe, bambusskud, bønnespirer, koriander, forårsløg og pak choi. Læg kødet på og drys med lidt rød chili.
Velbekomme!