En ægte score-ret, for mig, når jeg virkelig skal forkæle mig selv – eller mine gæster, i weekenden, er tyrkiske æg! Den brunede smør, med et hint af varme fra chiliflagerne, sammen med den milde græske yoghurt er lige, som jeg elsker et måltid. Det er den perfekte sammensætning til at starte den bedste dag!

Du får her opskriften på “Tyrkiske Æg” til 2 personer:

6 æg

2 fladbrød

200 gr græsk yoghurt

2 fed hvidløg, knust

frisk dild

50 gr smør

2 tsk tørrede chiliflager

1 tsk paprika [gerne røget]

salt/peber

eddike

How to:

Start med at vende knust hvidløg, og hakket dild, i youghurten – og smag til med salt og peber. Sæt en gryde over med vand, og varm vandet op til lige under kogepunktet. Tilsæt en sjat eddike til vandet. Når vandet simrer, pisker du en hvirvel med et piskeris og tilsætter ægget i midten. Lad det nu koge i vandet i 3 minutter, tag det op med en bred ske, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Tip! Brug en lille skål til at hælde din æg i vandet fra. Det er langt nemmere, end at klække det direkte ud i vandet.

Varm en pande op og smelt smørret. Når det kommer op at bruse, tilsætter du chiliflager og paprika. [Nogen gider kun det ene eller det andet krydderi – jeg vil have begge i, når jeg laver det]. Lad det stege videre i 2-3 minutter, og så er du klar til servering.

Fordel youghurt på en tallerken, og 3 pocherede æg, på hvér tallerken. Dryp masser af smørsaucen over – og top af med frisk dild. Sørg for at få lidt af det hele med på brødet, når du dypper det i hele herligheden.

Velbekomme og mums filibaba, siger jeg bare!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *