Der findes intet mere hyggeligt end at bage vafler: Og det behøver altså ikke være de søde af slagsen, hvis du spørger mig! De er fantastisk som “sandwiches” og så er de hurtige at lave!
For at få 4 store vafler skal du bruge:
4 æg
1,5 dl hvedemel
2 spsk grahamsmel
2 spsk god olie
1/2 dl mælk [jeg bruger plantemælk]
2 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
salt/peber
evt. et par spiseskefulde kerner som solsikke- eller græskarkerner.
How to:
Pisk æggene og tilsæt mælken – så mel, krydderier og olien. Dejen skal være lind og ikke for fast. Er den dét, kan du tilsætte 1 spsk mælk. Jeg bruger et vaffeljern, der laver firkantede vafler, perfekte til “sandwich”, men du kan sagtens bruge et almindeligt vaffeljern og fylde halvdelen af din madvaffel, hvorefter du bukker den anden halvdel over fyldet. Whatever works.
Bag din vaffel til den er smuk og gylden.
Dét her er i hvert fald en super måde at få lidt ekstra kræs ind i sin morgenmad eller frokost.
Tip! Du kan tilsætte lige præcis dine yndlings krydderier. Jeg holder af kardemomme, da det er lækkert til ost, mm. Chili, krydderurter osv., kan også sagtens pifte en vaffeldej op til fest!
Velbekomme!