Snurrer er bare glad bagværk! Tilsæt lemoncurd og du har en magisk kombination til din næste hyggestund.
Til cirka 12 stk skal du bruge:
500 gr hvedemel
25 gr gær
3 dl mælk
skallen fra 1 usprøjtet citron
100 gr muscovadosukker
1 æg
1 tsk salt
50 gr smør
150 gr lemoncurd
flormelis til pynt
How to:
Start med at opløse gæren i mælken, som skal være lunet. Tilsæt så den revne citronskal, muscovadosukker, salt og æg. Smørret smuldrer du i cirka halvdelen af melet, og tilsætter blandingen. Dernæst rører du resten af melet i. Dejen æltes godt, til den er blød, samlet og smidig.
Lad dejen hæve under et rent viskestykke i 1 time.
Når dejen er hævet færdig, ruller du den ud til en firkant. Smør nu lemoncurd på halvdelen og fold den anden halvdel over. Skær dejen i strimler, og skær hvér strimmel næsten helt op på midten, pånær 1 cm i toppen. Sno dem nu, og rul din snurre omkring enden, der har den “hæftede” ende, så denne danner bunden af din snurre.
Nu lader du dem efterhæve cirka 15 min. Jeg finder det ikke nødvendigt at pensle med æg, når de skal i ovnen, da disse citronsnurrer er smurt ind i herlig lemoncurd fra snoningen. [Men du bestemmer selv].
Bag dem ved 180 gr varmluft i 20 minutter og servér dem med et drys flormelis.
Velbekomme!