Hvem elsker ikke muffins? Jeg er vild med dem! De kan fryses ned, de er nemme at lave og så smager de fantastisk i denne kombination med nødder, chokolade og karamelliseret banan.
Du får her opskriften på mine “Karamelliserede Bananmuffins.
[Cirka 16 stk]
Karamel:
50 gr smør
100 gr rørsukker
Kagedej:
4 bananer, halverede
200 gr blødt smør
4 æg
100 gr brun farin
200 gr rørsukker
200 gr chokolade efter efter valg
100 gr groft hakkede hasselnødder
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
2 dl sødmælk
300 gr hvedemel
How to:
Start med at karamellisere dine bananer på en pande. Lad først smør og sukker smelte sammen og boble op, før du smider bananerne på. Vend dem efter 10 minutter, skrab hele herligheden i en skål og mos det godt. Sæt skålen til side og køle af.
Imens laver du kagedejen.
Pisk blødt smør med brun farin og sukker til en luftig masse. Tilsæt ét æg af gangen og pisk. Vend nu bagepulver og vaniljesukker i. Dernæst skal alt det gode vendes i: Først den afkølede bananmos, så hakket chokolade og hakkede hasselnødder.
Fordel nu din kagedej i muffinformene med 2 spiseskeer og bag dem cirka 20 min ved 180 gr varmluft til de er gyldne og faste [ovn skal være forvarmet].
Velbekomme!