Jeg forelskede mig hovedkulds i denne ret på min første solorejse til Bali i 2017. Nasi Goreng er den mest simple risret – og alligevel så smagfuld. Det er det indonesiske svar på “fried rice” – og det er stensikker comfortfood i min madbog.
Tip! Den bedste Nasi Goreng opstår på ris, der er lavet i går. Så kog lidt ekstra dagen før og sæt på køl til den perfekte risret dagen efter.
Du får her opskriften på “Nasi Goreng” til 2 personer.
400 gr hakket oksekød eller svinekød
250 gr ris
2 friske chili, skåret i fine skiver
2 hvide løg, skåret i både
1 dl frisk forårsløg i fine skiver
0,5 dl ketjap manis [kan købes hos din kinesiske købmand]
1 tsk shrimp paste [kan købes hos din kinesiske købmand]
friterede skalotteløg til topping [kan købes hos din kinesiske købmand]
1 spsk olie
1 lime, skåret i både
salt og peber
sambal oelek til topping [hvis du ønsker mere chili]
Ekstra tip! Du kan med fordel spise et spejlæg dertil, sammen med lidt agurk og tomat. Det er smag og behag.
How to:
Varm olien godt op på en pande. Den skal være varm! Læg dit kød på, og lad det få den flotte karamelliserede skorpe, før du vender det godt rundt på panden. Jeg siger altid: “Der skal dufte af begyndelsen til en cheeseburger, så er kødet klart til at blive vendt rundt”.
Når kødet er vendt godt på den varme pande, tilsætter du løg, chili, forårsløg og shrimp paste. Vend det godt og lad det hele blanchere. Tilsæt nu risene og lad dem blive ristet godt op på panden. Til sidst tilsætter du ketjap manis, smager til med salt og peber.
Servér straks med forårsløg, friterede skalotteløg og et godt dryp lime på toppen. Hav altid sambal oelek klar, hvis du har brug for et ekstra “kick”.
Velbekomme!