Filodej kan mange ting. Både i det søde og det salte køkken. Hér har jeg lavet [den nemmeste] tærte med brie, solbær, fløde og æg – og den er herlig til enhver hyggestund til både vin, kaffe eller the.
Du får her opskriften på min: “Filodejstærte med solbær og brie” til 4 personer.
1 pakke filodej med minimum 5 ark
200 gr solbærmarmelade
200 gr brie
2 dl fløde
2 æg
50 gr smeltet smør
salt/peber
How to:
Skær brien i tynde skiver, smelt smør uden det bruser op, bland fløde og æg i en skål, og pensl alle filodejsstykker med smeltet smør. Så er du klar til at samle!
Kram hvert stykke filodej sammen som en “harmonika” på den lange led, så du kan “fylde folderne”. Fordel filodejs stykkerne rundt i en springform på cirka 26 cm, ligesom på billedet.
Fordel først brien ned i folderne, så skefulde af solbærmarmeladen og til sidst hælder du æggemassen over.
Bag tærten i cirka 30 minutter ved 180 grader varmluft, til den er gylden, og servér straks med masser af friskkværnet peber og flagesalt.
Velbekomme!