Knasende filodej, kylling, asparges, gulerødder, ærter, parmesan – dén her tærte er inspireret af den go’e gamle kyllingefrikassé.

Du får her opskriften på: “Filodejstærte á la kyllingefrikassé” til 2-3 personer.

1 pakke filodej (fåes i MENY)

300 gr kyllingebryst

100 gr syltede perleløg

150 gr små, nye kartofler

200 gr ærter

200 gr gulerod

100 gr grønne eller hvide asparges

330 ml AMA madlavningsfløde 4%

50 gr revet parmesan

1 citron

smagsneutral olie

dild

salt/peber

Tilbehør: Grøn, crispy salat

How to:

Skær din kylling i grove tern og steg på en pande i lidt olie, salt og peber. Den skal kun lige steges kort af. Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og fordel 4 ark, hvor halvdelen af hvert ark rammer midten af springformen – resten hænger ud over kanten. Husk at pensle hvert ark med olie, før du kommer det næste på. Fordel 4 af dine ark, så de dækker hele vejen rundt – og det 5. kommer du i midten, så din tærte får en “hel” filodejsplade som bund, over de andre, som du har fordelt under. Så sikrer du, at intet siver ud af den. Sørg for at fordele filodejen forsigtigt, og helt ind til kanten af formen.

Skyl alle grøntsager og hak dem alle i små stykker. Kom dem alle i springformen, rå, og den forstegte kylling fordeler du ovenpå, Madlavningsfløden hælder du ud over, så den er jævnt fordelt, dernæst den revne parmesan. Til sidst river du skallen fra 1 citron – og slutter med salt og friskkværnet peber. Luk din tærte og fold de ark filodej, der hænger ud over kanten, ind over hinanden, oven på fyldet. Pensl toppen med olie, og vrid en halv citron ud over den, inden den ryger i ovnen.

Bag:

Bag tærten ved 180 grader varmluft i 45 minutter. Hold øje med den, da ovne varmer forskelligt. Bliver den hurtigt mørk på toppen, så flyt den fra midten og en tak ned i ovnen. Fjern ringen på springformen, men lad den blive på bunden, da filodejen er porøs. Servér den straks med frisk dild.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *