Hvem elsker ikke karamelliserede løg? Eller pissaladière for den sags skyld? Jeg har lavet min egen version på en løgtærte med stor inspiration fra pissaladière – og et twist af ost.
Du får her opskriften på: “Løgtærte á la pissaladière” til 4 personer.
8 løg, halverede og tyndt snittet
150 gr smør
4 laurbærblade
1 fed hvidløg, knust
50 gr parmesan, revet
frisk timian
sorte oliven
0,5 dl olivenolie
salt/peber
1 rulle færdig tærtedej
eller:
100 gr koldt smør
200 gr hvedemel
2 spsk vand
1 tsk salt
How to:
Hvis du vil lave din egen tærtedej: Skær smør i mindre stykker og saml det med hvedemelet. Tilsæt vand og salt og ælt til samlet konsistens. Rul nu tærtedejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter.
Start med at rulle tærtedejen ud. Kom bagepapir i en tærteform, og fordel tærtedejen deri.
I en gryde tilsætter du de snittede løg og 0,5 dl olivenolie, sammen med laurbærblade, hvidløg og frisk timian, hvor du hiver bladene af kvisten. Når løg er blancheret, tilsætter du smør, salt og peber. Nu skal løgene karamellisere, til de er godt mættet af både smør og olie.
Tag gryden af varmen, kassér laurbærblade og vend parmesan i. Fordel oven på tærtedejen og klem løg fast ned i tærtedejen/tærteformen med en dejskraber/spatel. Giv nu tærten 30 minutter ved 180 gr. varmluft.
Lad tærten køle lidt og sætte sig i 10 min., skær ud og servér med sorte oliven.
Velbekomme!