Har du kartofler til overs fra aftensmaden? Kom dem på køl og giv denne opskrift et forsøg. Du undgår madspild, opskriften er nem – og så smager den fantastisk!

Du får her min opskrift på: “Kartoffeltærte med flødeost, koldrøget laks og æg til 2-3 personer.

300 gr kolde, kogte kartofler [med/uden skræl er underordnet]

50 gr parmesan, revet

150 gr flødeost naturel [jeg har brugt philadelphia light]

100 gr koldrøget laks i skiver

2 æg, kogte

rucola

frisk dild

salt/peber

olivenolie

How to:

Hæld kartoflerne i en tærteform, som du har beklædt med bagepapir. Mos kartoflerne ud i tærteformen, med bunden af et drikkeglas, til du har en form som en tærtedej. Dryp med olivenolie, og drys med salt, peber og revet parmesan og bag bunden i 15-20 minutter ved 180 grader varmluft.

Kog æg til de er smilende i 7 minujtter. Skyl dem under iskoldt vand og pil dem, hvorefter du skærer dem i både.

Tag bunden ud af ovnen, fordel flødeosten, laks og æg. Jeg skærer laksen i mindre stykker, inden jeg fordeler den på kartoffeltærten.

Skyl rucola og dild og top tærten af med begge. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *