Kalv, Gris og Gouda i skøn forening.
Jeg har en helt særlig erindring om farsbrød under min opvækst. Jeg elskede det. Det var bare glad-mave-mad og det faldt tungt og lækkert efter en lang dag. Bacon Explosion vil enhver elske – også børnene. Man kan alterere opskrift uden løg fx.
Til 4 personer skal du bruge:
500 gram hakket kalv
500 gram hakket gris
2 æg fra en glad høne
1 dl havregryn
400 gram bacon af gris
2 løg
400 gram gouda
2 fed hvidløg
bredbladet persille
salt/peber
stærk, tørret chili hvis du er til det
How to:
Start med at flette din bacon oven på et stykke husholdningsfilm. Sidstnævnte bliver en gave, når du skal rulle dine flotte “Explosions”. Jeg ligger bacon strimler op, lodret, som passer i antal i længden på en skive bacon vandret. Og så fletter du ellers bare. Ligesom da radioen knitrede “lad os flette julehjerter sammen” da vi var børn. Over, under, over, under. Til din flettede bacon er en flot firkant. Min opskrift giver 2 stk så flet 2 firkanter.
Farsen rører du sammen af det hakkede kød, æggene, havregryn og salt/peber efter behov. Pres nu halvdelen af farsen ud på hvér flettede firkant af bacon, så det er jævnt og lige fordelt.
Fordel halvdelen af din Gouda, som du har revet, på midten af firkanten. Oven på fordeler du løg, hvidløg, bredbladet persille, salt/peber og evt chili.
Rul nu forsigtigt den nederste kant [ind mod dig] ind på midten ved hjælp af husholdningsfilmen. Få fat uden på filmen, og rul videre i et fast tryk. Stop enderne ind, så ost mm. ikke flyder ud.
Nu skal dine Bacon Explosions i ovnen i 1 time ved 200 grader uden varmluft til de er gyldne og smukke.
Serveringstip: Sprød, grøn salat og rodfrugter.
Velbekomme!