Denne galette går fint alene – eller som tilbehør til kød, salat eller på et tapasbord. Den er nem, og så smager den fantastisk. Jeg elsker det uperfekte ved galetten, der hurtigt fyldes og foldes, når din tærtedej er rullet ud.
Til 1 galette/tærtebund:
100 gr koldt smør
200 gr hvedemel
2 spsk vand
1 tsk salt
How to:
Skær smør i mindre stykker og saml det med hvedemelet. Tilsæt vand og salt og ælt til samlet konsistens. Rul nu tærtedejen ud i en cirkel på cirka 25 cm i diameter – læg den på et stykke bagepapir.
Fyld:
200 gr ricotta
200 gr sød kartoffel i fine skiver
100 gr parmesan
olivenolie
salt/peber
frisk timian / skovsyre
How to:
Smør ricotta jævnt ud fra midten men undlad 3 cm til kanten, der skal foldes over fyldet til sidst. Riv så parmesan ud over din ricotta, og læg de fine, tynde skiver sød kartoffel ovenpå. Fold nu kanten op over fyldet, hele vejen rundt, pensl kanten med mælk eller et pisket æg, kværn godt med salt og peber – og smid et skvæt olivenolie på toppen. Bag din galette ved 180 gr varmluft i 25 minutter.
Ved servering: Drys frisk timian og/eller skovsyre på toppen – og gerne et skvæt olivenolie mere!
Velbekomme!