Hummer – uhmm. Risotto – UHMM. Det hér “par” er som skabt for hinanden. Har du et godt øje til hummer, så bør du lave denne ret! Og nej – du skal ikke i sving med en bisque, da basen i denne risotto er baseret på citron. Dén her opskrift er lige til at gå til!
Du får her opskriften på min: “Hummer risotto med citron og parmesan” til 2 personer.
2 hele hummere
200 gr risottoris
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 citroner
1 dl tør hvidvin
8 dl grøntsagsbouillon
50 gr parmesan, revet
50 gr koldt smør
2 spsk smagsneutral olie
frisk dild og persille
salt/peber
How to:
Start med at flække din hummer; du skal bruge kødet fra kløerne og halen, som gerne skal være hel. Kog nu haler og kløer i 8 minutter, imens de stadig er i skallen. Smid dem i en skål med isvand for at stoppe kogningen.
Hak dine skalotteløg fint, knus hvidløgsfed. Steg dem i olien, og tilsæt risottoris. Når risene har absorberet olien, og smagen fra løg og hvidløg, tilsætter du hvidvin, saften fra 1/2 citron – og lader det reducere helt. Når hvidvin er absorberet helt, tilsætter du halvdelen af din bouillon, og når det er absorberet helt af risene, tilsætter du den sidste halvdel lidt efter lidt, til du har den konsistens på dine ris, du ønsker.
Når konsistensen er opnået, tilsætter du først parmesan, og når det er rørt ud, tager du risottoen af varmen, monterer den med smør og smager til med salt og peber.
Imens du laver din risotto, klipper du ned gennem midten af halernes skal, så du forsigtigt kan få dem vendt ud – hele. Sørg for at få endetarm ud. Kløerne banker du åbne, og hapser kødet ud. Steg de hele hummerhaler, i smør, på en pande – og kødet fra kløerne hakker du og steger med. Haler skal have 1 minut på hver side, og kødet fra kløerne skal bare lige ned og vende i 1 minut. Hvis du er ekstra kæk, så tilføjer du lige smørret som du har stegt hummerkødet i, fra panden, inden du monterer risottoen med parmesan og koldt smør. Det har nemlig fået masser af smag.
Tip! Brug et træspyd eller kødnål, til at holde halen udstrakt med, så den ikke krøller sammen på panden.
Anret: Fordel risotto i en dyb tallerken, så kødet fra kløerne, den hele hale, så dild og persille – og til sidst river du citronskal ud over. Gem et par både citron, så du kan dryppe lidt saft ud over retten løbende, imens du spiser den.
Velbekomme!